Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului

Netanyahu: Israelul nu va accepta un acord cu Hamas care cere încetarea războiului

După zvonurile care au circulat în weekend cu privire la presiuni internaţionale asupra Israelului pentru a accepta încetarea efectivă a războiului din Gaza ca parte a unui acord de eliberare a ostaticilor, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a transmis o declaraţie în care subliniază fără echivoc faptul că Israelul nu va accepta încetarea campaniei şi retragerea trupelor IDF din Fâşie.

"Israelul nu poate accepta acest lucru", spune el. "Nu suntem pregătiţi să acceptăm o situaţie în care batalioanele Hamas ies din buncărele lor, preiau din nou controlul asupra Fâşiei Gaza, îşi reconstruiesc infrastructura militară şi se întorc să ameninţe cetăţenii Israelului în comunităţile din jur, în oraşele din sud, în toate părţile ţării."

"Israelul nu va fi de acord cu cererile Hamas, care înseamnă capitulare, şi va continua luptele până când toate obiectivele sale vor fi atinse", spune Netanyahu, repetând un mesaj pe care l-a exprimat pe tot parcursul războiului.

Netanyahu spune că acceptarea cererilor Hamas nu ar face decât să aducă mai aproape următorul conflict şi ar permite Hamas să comită un alt masacru în viitor.
 

Premierul subliniază că Israelul este în continuare deschis la un acord, dar Hamas "rămâne înrădăcinat în poziţiile sale".

Oficiali de rang înalt din SUA, Qatar şi Egipt se află la Cairo, la fel ca şi oficiali ai Hamas. Netanyahu a decis să nu trimită o delegaţie.

Afla mai multe desprebenjamin netanyahuhamasisrael
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt