Noi centre ilegale, descoperite în ţară

Noi centre ilegale, descoperite în ţară

Noi cămine ilegale sau cu nereguli grave sunt descoperite în toată ţara, pe zi ce trece. La Maramureş, un azil funcţiona într-un centru de....spiritism şi tatuaje.  Iar la un centru din Ilfov, în doar un an, 21 de bătrâni au murit şi au fost trecuţi într-un caiet de prezenţă.

Situaţie incredibilă  la un centru de îngrijire a bătrânilor din Baia Mare. 12 persoane în vârstă erau ţinute într-o casă în care, printre altele, se făceau şedinţe de spiritism şi erau oferite servicii de escortă. Vecinii spun că “centrul” funcţiona de ani buni şi nimeni nicio autoritate a statului nu i-a deranjat până acum. 
 
Sunt, însă, şi rude ale celor internaţi în centrul de îngrijire din Baia Mare care spun că acolo curgea lapte şi miere. Această femeie susţine că mama sa, în vârstă de 86 de ani, este cazată acolo de 6 ani. Autorităţile au decis sa închidă centrul, iar bunicii sa fie relocati. În plus, firma care deţinea aşa-numitul centru de îngrijire a fost amendată cu suma de 20 de mii de lei. Pe lângă că funcţiona ilegal şi starea igienico-sanitară era necorespunzătoare. 
 
Autorităţile continuă cercetările în acest caz. Ilegalităţi au fost descoperite şi în judeţul Constanţa. În Eforie Nord, două cămine de bătrâni au fost închise de Politie, deoarece funcţionau fără autorizaţie. 34 de seniori au fost evacuaţi de urgenţă după ce s-a constatat că acel centru nu este autorizat de nicio institutie. Patronul este cercetat penal pentru mai multe capete de acuzare.
 
Probleme au fost descoperite şi la Galaţi. Vecinii care au curajul sa vorbeasca spun ca proprieraa care are legatiri cu lumea interlopa lua actele oamenilor si le vindea casele sau le lua pensia. Sunt însă şi cazuri în care controalele la căminele pentru bătrâni s-au transformat în vânătoare de vrăjitoare. În judeţul Braşov, un centru a fost amendat pentru că au fost găsite 4 lămâi cu mucegai.  
 
Controale au fost şi în Târgu Jiu. Un azil funcţiona fără autorizaţie şi cei 27 de vârstnici au fost evacuaţi. Unii beneficiari au ajuns la spital, alţii la aparţinători. Aceştia spun însă că erau bine îngrijiţi şi condiţiile din centru sunt bune.
În Capitală, în sectorul 6, un centru a fost închis, iar bătrânii au fost luaţi de acolo în miezul nopţii pentru că-i lipsea o autorizaţie. Aparţinătorii spun că bătrânii din centru erau bine îngrijiţi.  
 
Ministrul Sănătăţii a anunţat că pacienţii transferaţi în spital rămân acolo doar atât timp cât au nevoie de îngrijiri
 

 

Afla mai multe despreazilbatraniconditii inumane
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt