Noi dezvăluiri în dosarul penal al liderilor AUR. O fostă senatoare AUR acuză: „s-au scurs foarte mulţi bani negri”

Noi dezvăluiri în dosarul penal al liderilor AUR. O fostă senatoare AUR acuză: „s-au scurs foarte mulţi bani negri”

Rodica Boancă, senatoare aleasă pe listele AUR, care a demisionat între timp din formaţiune şi cea care a sesizat autorităţile în cazul dosarului de corupere a alegătorilor de către partidul lui George Simion, face noi dezvăluiri din interior. Aceasta a declarat că prin caravanele medicale, prin care care membri AUR merg prin satele României şi oferă analize medicale gratuite,  „s-au scurs foarte mulţi bani negri” prin intermdiul unei fundaţii – Medici pentru sate - care a fost fondată în 2023 la iniţiativa unui deputat AUR, Sorin Titus Muncaciu.
 
”Este o întreagă nebuloasă acolo. Sper ca anchetatorii să facă lumina şi să facă dreptate. AUR aşa a început, cu <<dreptate pentru România>> Ce facem? Înlocuim nişte hoţi şi nişte penali cu alţi hoţi şi alţi penali? N-am făcut nicio treabă. De fapt, acesta este principalul motiv pentru care am plecat din AUR. Pentru că eu am înţeles că facem politică pentru oameni, că ne ocupăm de lucrurile serioase, nu că luăm banii de la stat ca să facem cultul personalităţii lui Simion. Nu pot să trec cu vederea şi să nu sesizez lucruri pentru care eu până la urmă am şi intrat în povestea asta”, a declarat senatoarea Rodica Boancă pentru PS News.
 
De asemenea, Rodica Boancă spune că suspecte sunt şi anumite donaţii pe care George Simion le primeşte în numele partidului. „Încasează şi foarte mulţi bani sub formă de donaţii despre care nimeni nu ştie nimic. Ce se întâmplă cu acele donaţii şi de unde vin. De unde vin ştim cumva că vin de la toţi traseiştii pe care-i înscrie în partid şi toţi penalii şi toţi traficanţii şi toţi ce-or mai fi ei, de acolo vin banii, dar unde se duc nu ştim”, spune senatoarea.
 
Vizaţi în dosar, liderii AUR George Simion şi Claudiu Tîrziu susţin că este un dosar ”la comandă” şi că nu încearcă în vreun fel să influenţeze voturile oamenilor. Senatorul Claudiu Tîrziu a declarat la România Politică de la Prima News că nu vor opri această Caravana Medicală, iar ceea ce fac este legal şi au toate autorizaţiile. ”Avem toate dovezile că am făcut lucrurile legal, achiziţiile, suntem controlaţi la zi, am avut anul trecut două controale de la AEP, succesive, la noi, a venit şi Curtea de Conturi”, a subliniat Tîrziu. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt