Noi mărturii din infernul de la Constanţa

Noi mărturii din infernul de la Constanţa

Apar noi mărturii despre incendiul devastator care a cuprins sectia de terapie intensivă a Spitalului de boli infectioase din Constanţa, şi în care şapte paciente şi-au pierdut viaţa! Fostii pacienti povestesc cum au reusit să răzbată spre iesire, pe coridoarele pline de fum. Anchetatorii au aflat indicii preţioase de la cei care au scăpat cu viaţă şi au ridicat toate imaginile de pe camerele video din spital. Experţii de la Insemex Petroşani, cei care au fost chemaţi şi la incendiile de la Colectiv şi Maternitatea Giuleşti, participă şi ei la anchetă.

Era ora 9 şi 48 de minute când a fost dată alarma de incendiu. La scurt timp după ce au izbucnit flăcările, salonul
şi holurile s-au umplut de un fum gros. Atunci s a declansat haosul.

Fostii pacienti, care s-au externat, isi amintesc groaza pe care au simtit o cand au realizat ca trebuie să iasă din spital cat mairepede pentru a se salva. In fum si in aglomeratie, cu greu gaseau scarile care sa-i scoata din infern. Spitalul de Boli Infectioase avea probleme cu instalatia electrica. Era suprasolicitata de sistemlele de ventilatie care tineau in viaţă bolnavii

Şase dintre pacientii care-au fost transferati la Spitalul Judetean au fost externaţi. Alti 30 sunt incă la Spitalul de
Urgenta.

Între timp, anchetatorii au apelat la specialiştii de la Institutul de cercetare pentru securitate minieră şi protecţie antiexploziv Insemex, pentru efectuarea unor teste şi măsurători de specialitate.

Experţii de la Insemex Petroşani au partivipat la anchetele care au urmat după tragediile de la Colectiv şi Maternitatea Giuleşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt