Nori denşi de fum negru după bombardamente intense la Harkov. Ar fi fost vizate depozite de combustibil sau alte substanţe chimice

Nori denşi de fum negru după bombardamente intense la Harkov. Ar fi fost vizate depozite de combustibil sau alte substanţe chimice
Profimedia

Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi a invaziei ruseşti din Ucraina, iar din oraşul port Mariupol de la sud, ţintit fără încetare de bombardamentele ruseşti în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – oraşul a rămas fără hrană, fără apă şi fără electricitate. Noaptea, invadatorii ruşi au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili. Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă şansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condiţiile în care Rusia prezidează Consiliul pe luna martie. Cu o seară în urmă, preşedintele Joe Biden l-a numit pe Putin un „criminal de război”, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - „o retorică inacceptabilă şi de neiertat”, a spus Dmitri Peskov. Cele mai noi imagini din satelit arată distrugeri semnificative în Ucraina – oraşe în ruine, infrastructură distrusă, blocuri de locuinţe sau alte spaţii civile puse la pământ de bombardamentele aproape fără încetare ale invadatorilor.

Un cetăţean american se numără printre persoanele ucise de un bombardament rusesc la Cernihov, potrivit oficialilor ucraineni şi americani.

Anunţul fost făcut mai întâi de poliţia ucraineană, iar Departamentul de Stat al SUA a confirmat decesul şi a prezentat condoleanţe familiei, relatează CNN.

Cernihov, oraş situat la nord-est de Kiev, aproape de graniţa cu Rusia, a fost intens bombardat încă de la începutul invaziei ruse.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt