Nou azil al groazei. Bătrânii dormeau la subsol, pe saltele

 Nou azil al groazei. Bătrânii dormeau la subsol, pe saltele

Un nou azil al groazei a fost descoperit în Sectorul 4 din Bucureşti. 18 bătrâni erau ţinuţi pe saltele, fără un pat, în subsolul clădirii. Administratorul centrului le-ar fi spus poliţiştilor că la etaj se fac lucrări şi de aceea i-a lăsat pe bătrâni la subsol. Aparţinătorii beneficiarilor sunt şocaţi de condiţiile în care trăiau rudele lor. Luna trecută, acelaşi cămin era închis de echipele de control după ce s-a aflat că nu avea aviz de funcţionare.  Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Un apel anonim la 112 a scos la iveală ce se întâmplă în azilul din sectorul 4. Din cei 50 de bătrâni care erau cazaţi în căminul "La Vecinul cel Bun", 18 dintre ei erau ţinuţi la demisol. Bătrânii dormeau pe saltele, pe jos şi o canapea. De dimineaţă, o echipa mixtă de control formată din reprezentanţi ai  Protecţiei Consumatorilor, poliţişti şi jandarmi s-a dus la azil unde au făcut mai multe verificări. 

La un moment, o îngrijitoare din centru a ieşit şi a spus că bătrânii erau ţinuţi la subsol pentru că la etaje se făceau reparaţii. Aparţinătorii spun că nici măcar nu au fost anunţaţi de administratorul căminului că au loc controale. O femeie şi-a dus ieri mama la azil iar a sunat să-i spună ce condiţii sunt.
Pentru o lună de îngrijire, aparţinătorii plăteau peste 3.000 de lei. 
În urma verificărilor, inspectorii ANPC au găsit în bucătărie mai multe ustensile care nu pot fi dezinfectate şi  alimente fără dată de expirare. Multe dintre camere nu au mochetă, iar în altele pardoseala a fost decopertată de mochetă, iar oamenii călcău direct pe ciment. Nu este prima oară când, în acelaşi centru de bătrâni, se găsesc nereguli. 
După ce a fost amendat în urmă cu o lună, administratorul azilului a trimis un mesaj aparţinătorilor prin care i-a informat că centrul a fost închis şi îi sfătuia pe oameni să-şi mute rudele în alte centre. Cei care locuiesc în zonă sunt şocaţi de cele auzite. 
După controale, ANPC  a propus închiderea definitivă a azilului. Nu se ştie însă unde vor fi relocaţi bătrânii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt