Numărul militarilor NATO în România creşte. Baza de la Cincu va fi ridicată la nivel de brigadă şi va avea în componenţă circa 4.000 de militari aliaţi

Numărul militarilor NATO în România creşte. Baza de la Cincu va fi ridicată la nivel de brigadă şi va avea în componenţă circa 4.000 de militari aliaţi

Grupul de luptă NATO din România de la baza Cincu va fi ridicat în 2025 la nivel de brigadă şi va avea în componenţă circa 4.000 de militari aliaţi, faţă de ce circa 1.500 din prezent, a declarat joi generalul francez Loïc Girard, Senior National Representative în România şi şeful grupului de luptă. Din cei 4.000 de militari NATO, majoritatea vor fi francezi, dat fiind că Franţa este naţiune-cadru pentru grupul de luptă NATO din România.

Ceilalţi militari desfăşuraţi la Cincu vor fi din Belgia, Luxemburg şi alte state membre NATO, scrie G4Media.ro.

Pe lângă militari, Franţa va aduce în total în România şi circa 50 de tancuri Leclerc, a mai spus generalul francez Loïc Girard într-o discuţie cu jurnalişti români.

În plus, Franţa va aduce în România şi alte echipamente de artilerie, infanterie şi logistice.

Ridicarea grupului de luptă NATO din România la nivel de brigadă reprezintă o prioritate majoră pentru Bucureşti, iar o decizie finală e aşteptată la summitul NATO de la Washington din acest an.

Decizia aliată de a creşte numărul militari francezi şi din alte state NATO pe teritoriul României vine pe fondul invaziei ruse în Ucraina şi al posturii agresive a Moscovei în regiune.

În ultimele luni, mai mulţi lideri politici şi militari din state membre NATO au avertizat că Rusia ar putea ataca un stat membru NATO în următorii ani.

Afla mai multe desprenatoromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt