O a doua navă a plecat din portul Odesa

O a doua navă a plecat din portul Odesa

Rusia atacă furibund în Ucraina. Cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa în bombardamentele de noaptea trecută. În acelaşi timp, steagul ucrainean flutură din nou la Robotine, localitate strategică din sud-estul ţării. Iar o a doua navă a plecat din Odesa prin coridorul temporar pe Marea Neagră.

Trei oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi cinci au fost răniţi în regiunea centrală Poltava. Ruşii au atacat cu rachete mai multe case . O altă persoană şi-a pierdut viaţa la Herson. După cucerirea de acum câteva zile, Robotine a fost eliberat de ucraineni. Acum, trupele încearcă să înainteze şi mai mult spre sud, în regiunea Zaporojie. 

În acelaşi timp, preşedintele Zelenski a vorbit pentru a doua oară despre atacurile ucrainene pe teritoriul Rusiei.  El a fost reticent în a-şi asuma responsabilitatea pentru atacurile cu drone  care s-au intensificat în ultimele săptămâni. Anterior, el spusese că războiul se întoarce în Rusia.

Pe de altă parte, încă o navă a plecat din Odesa prin coridorul temporar pe Marea Neagră. Acest lucru nu a trecut neobservat de ruşi. Nava transporta produse din oţel către Africa. Este doar a doua navă care părăseşte un port ucrainean de la expirarea acordului care permitea exportul de cereale ucrainene în condiţii de siguranţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt