O mare de lacrimi. Alina a fost condusă pe ultimul drum

O mare de lacrimi. Alina a fost condusă pe ultimul drum
foto: bzi.ro

O rochie albă de mireasă şi un sicriu alb. O familie devastată, prieteni şi foşti colegi în stare de şoc şi un sat întreg înecat în durere. Alina, fata de 18 ani ucisă cu sânge rece de prietena sa cea mai bună, a fost condusă azi pe ultimul drum de sute de oameni, în localitatea natală din judeţul Vaslui. Lasă în urmă o viaţă scurtă şi grea, un sfârşit plin de chinuri departe de casă, într-o cameră de hotel, şi un gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o.

Între timp, Loredana, ucigaşa sa, a fost audiată din nou de procurori. A recunoscut tot în faţa anchetatorilor. Inclusiv că, timp de zeci de minute, şi-a privit prietena şi a lăsat-o să se zbată în agonie, aşteptând să moară şi să-i arunce trupul. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional!

Rude, prieteni, foşti colegi, dar şi oameni necunoscuţi au venit în satul Buda din judeţul Vaslui, să îi fie alături Alinei pe ultimul său drum. Apăsaţi de dor şi încă şocaţi de felul cum a părăsit această lume, ochii le sunt plini de lacrimi şi de-abia pot să vorbească. Un copil liniştit, o fată ambiţioasă, care voia să-şi lase în urmă viaţa grea şi să-şi depăşească condiţia, aşa o descriu cu toţii. Foştii colegi au purtat tricouri albe şi au venit cu câte un trandafir de aceeaşi culoare. 

Cortegiul funerar a plecat de la casa părintească şi o mare de oameni a urmat sicriul alb, în care Alina era îmbrăcată în mireasă, cum cere tradiţia. Slujba de înmormântare a fost oficiată de şase preoţi.
Alina Ciobanu a avut o viaţă cumplită, marcată de abuzuri grele din partea tatălui. O familie cu cinci fraţi, toţi încercaţi de greutăţi. După o bătaie îngrozitoare, şi-a adunat puterile şi a fugit de acasă. Tânăra a găsit sprijin la  mătuşă, apoi la un om de afaceri care s-a oferit să o ajute.Voia să-şi termine studiile şi să-şi facă o carieră. Tocmai de aceea plecase pe litoral, să muncească pentru a-şi putea plăti căminul. 
 
Crima a împietrit întreaga comunitate. Între timp, Loredana, prietena ei cea mai bună, a fost audiată din nou şi le-a povestit anchetatorilor cum a ucis-o pe Alina. Cele două fete aveau discuţii contradictorii şi se tot certau, pentru că Alina voia să plece acasă.
 
O jumătate de oră, Loredana şi-a privit apoi prietena cum agoniza şi cum viaţa se scurgea din ea. A împiedicat-o să strige după ajutor şi a aşteptat să-şi dea ultima suflare. A scos hainele din valiza Alinei şi i-a băgat acolo trupul, apoi a chemat un taxi.
 
Momentul în care Loredana coboară din taxi în dreptul bancomatului a fost surprins de o cameră de supraveghere. A scos 2.000 de lei, apoi i-a cerut şoferului să o ducă în Vaslui, dar acesta a refuzat-o. În parc, Loredana a acţionat atent, ca să nu fie văzută şi a lăsat cadavrul Alinei sub o bancă.
Loredana a recunoscut tot, sperând la o pedeapsă mai blândă, aşa cum - a mărturisit chiar ea - a văzut că se întâmplă în filme. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt