O pasarelă în plus, o bandă de circulaţie în minus

O pasarelă în plus, o bandă de circulaţie în minus

Pericol de accidente, este semnul montat provizoriu înaintea unei pasarele pietonale care traversează Centura Bucureştiului. Pericolul însă nu e deloc provizoriu. Iar de vină e chiar pasarela construită de autorităţi. Pilonul de susţinere al pasarelie este construit chiar pe prima bandă de circulaţie. În plus, pasarela nu e de nici un folos.

Nemulţumirile şoferilor au apărut după ce construcţia unei pasarele pietonale peste Centura Bucureşti a redus din prima bandă a şoselei pe unul din sensurile de mers. După ce problema a fost semnalată de o asociaţie care se ocupă cu infrastructura rutieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov s-a autosesizat şi el.

Lucrările demarate au loc sub semnul discreţiei totale. Pe lângă pilonul construit în prima bandă, pasarela aduce probemele chiar celor pe care ar fi trebuit să-i ajute. Dacă ar traversa pe aici, pietonii ar coborî direct pe şinele trenului.

Lucrările de extindere a şoselei de centură pe acest segment ar fi trebuit să fie gata în 2015. În 2019 CNAIR a reziliat contractul constructorului la 86% din stadiul lucrărilor. Între timp, autorităţile au contractat o nouă lucrare. Cea a pasarelei de niciunde către nocăieri.

foto: captură video

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt