O tânără de 19 ani a fost împuşcată în cap în timpul protestelor din Myanmar. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gloanţe

O tânără de 19 ani a fost împuşcată în cap în timpul protestelor din Myanmar. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gloanţe

O femeie care a fost împuşcată în cap, în timp ce protesta împotriva loviturii de stat militare din Myanmar, se află într-o stare critică la un spital din capitala Nay Pyi Taw. Tânăra are 19 ani şi a fost rănită grav în timp ce poliţia încerca să disperseze protestatarii folosind tunuri de apă, gloanţe de cauciuc, dar şi gloanţe reale.

Unul dintre gloanţele trase a rănit-o la cap pe femeie, care ar urma să împlinească 20 de ani joi şi care în prezent se luptă să supravieţuiască într-o secţie de terapie intensivă, scrie BBC.

Zeci de mii de persoane au luat parte la proteste de stradă împotriva loviturii de stat de săptămâna trecută, care a răsturnat guvernul ales în mod democratic al Aung San Suu Kyi. Manifestările au reînceput miercuri dimineaţă, pentru a cincea zi consecutivă, cu un grup mare de funcţionari publici care s-au adunat la Nay Pyi Taw pentru a protesta. Marţi, poliţia a folosit tunuri de apă în Nay Pyi Taw împotriva protestatarilor, care au refuzat să se retragă.

S-ar fi tras focuri de avertizare în aer înainte de a fi folosite gloanţe de cauciuc. Ulterior, mai mulţi medici au spus că se pare că s-a folosit şi muniţie reală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt