O viaţă pierdută, alte trei salvate

O viaţă pierdută, alte trei salvate

Bărbatul din Arad împuşcat şi înjunghiat săptămâna trecută şi-a pierdut viaţa după mai multe zile în care a stat în comă. Familia a luat decizia de a-i dona organele, un lucru nobil, care a dus la salvarea altor vieţi. Acum cel care l-a atacat pe bărbat din gelozie crezând că este amantul soţiei sale este arestat, iar procurorii îl acuză de omor cu premeditare. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional. 
Cu ajutorul organelor prelevate de la bărbat viaţa a trei oameni a fost salvată, fiindu-le oferită astfel o nouă şansă. Totul datorită familiei victimei, care a ales să doneze aceste organe, la doar câteva zile după ce bărbatul a fost ucis în plină stradă, pe timp de zi, în văzul oamenilor.
Era 22 septembrie. Un bărbat, orbit de gelozie, şi-a urmărit soţia în timp ce se plimba cu presupusul său amant prin oraş. Nu a stat pe gânduri şi când a avut ocazia, i-a atacat pe amândoi, fără milă, în parcarea unui magazin! Când cei doi au ajuns la maşină, agresorul nu a ratat niciu moment: l-a împuşcat în cap pe presupusul amant şi l-a înjunghiat, ca să fie sigur că nu va supravieţui.
Nici femeia n-a scăpat de furia lui. A bătut-o până când a leşinat. Martorii au sunat imediat la 112 să ceară ajutor. Tragedia a avut loc într-o zonă intens circulată din Arad. Agresorul, care de ani buni lucrează în Germania, călca pe urmele soţiei sale de mai multe luni, şi încerca să o prindă în fapt. Atât femeia cât şi presupusul amant au fost duşi la spital, de urgenţă, iar bărbatul a intrat în comă. 
Familia bărbatului împuşcat a fost în stare de şoc. Omul plecase, în ziua aceea, în Arad să cumpere piese de schimb pentru maşina fiicei sale. Urmă apoi să se vadă cu soţia lui. Femeia este convinsă că soţul nu ar fi înşelat-o şi este de părere că agresorul l-ar fi confudat cu un alt bărbat. Nici vecinii nu cred că bărbatul şi-ar fi putut înşela soţia.
 
Anchetatorii au pus cap la cap întreaga poveste şi au ajuns la concluzia că gelozia a fost cea care l-a împins pe agresor spre un astfel de gest. Bărbatul de 50 de ani şi-a premeditat fapta. A făcut rost de un pistol pentru care nu avea acte şi se pare că îi urmărea pe cei doi de mai mult timp. Se pare că familia bărbatului atacat îl cunoştea pe agresor.
 
După ce a fost ridicat de forţele de ordine, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiindu-i prelungită propunerea de arestare preventivă ulterior. Bărbatul de 50 de ani poate fi închis chiar şi 20 de ani pentru crima pe care a săvârşit-o. Victima sa, presupusul amant, în vârstă de 55 de ani, a intrat la scurt timp în moarte cerebrală.
 
A murit din cauza gloanţelor, care i-au fost trase în cap. Medicii nu au reuşit să le scoată, iar victima a intrat într-o comă de gradul 4. Printr-un gest nobil, dar puţin practicat la noi în ţară, familia şi-a dat acordul cu privire la prelevarea organelor sale.
 
A fost prima operaţie de acest tip din acest an în Arad. Ficatul şi rinichii acestuia au fost prelevaţi în noaptea de luni spre marţi la spitalul clinic judeţean de urgenţă din oraş. 
 
În acest moment, datele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Transplant arată că 55 de pacienţi sunt pe listele de aşteptare pentru un transplant de inimă, peste 400 pentru unul hepatic, 7 pentru transplant de plămâni, peste 100 pentru unul de os-tendon şi peste 3500 pentru unul de rinichi. 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt