Olimpică la bun simţ

Olimpică la bun simţ

Să munceşti nu este niciodată o ruşine! Este deviza în care crede Diana, o tânără de 19 ani olimpică la Biologie, admisă deja la mai multe facultăţi de medicină din ţară. În timpul vacanţei de vară merge la piaţă, cu părinţii, să vândă roşii. Mama ei e învăţătoare şi director de şcoală. Educă minţile tinere, la fel cum şi-a educat şi fiicele. 

De câteva zile, piaţa din Buzău vuieşte: la unul dintre standuri vinde o viitoare studentă la medicină. Nu e prima vară în care Diana face asta. De patru ani vinde o bună parte din vacanţă şi-o petrece la piaţă. Vinde  roşiile pe care le-au cultivat chiar părinţii ei. În comuna natală, Gherăseni. 

Diana este olimpică la Biologie. A învăţat pe brânci şi nu a făcut niciodată meditaţii.  Rezultatele i-au asigurat deja admiterea  la cele mai importante universităţi de Medicină din ţară. Va merge la Bucureşti, acolo unde învaţă şi sora ei, studentă în anul IV. Ambele au bursă de merit. Şi ca să vină la piaţă o motivează tot dorinţa de cunoaştere. A oamenilor, în acest caz. Sora Dianei vinde şi ea la piaţă când vine în Buzău. Cu bucurie, la fel cum învaţă să vindece oameni. 

Pe lângă Biologie, tânăra de 19 ani iubeşte astronomia, dar şi să cânte la chitară.  E totdeauna dornică să înveţe lucruri noi, aşa că a început de una sigură să studieze greaca, sârba şi italiana. La examenul de Bacalaureat a obţinut peste 9,50. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt