ONU: Armata israeliană a avertizat că 1,1 milioane de locuitori din Gaza trebuie să fie relocaţi în sud în 24 de ore, în timp ce Hamas cere populaţiei să stea acasă şi să ignore ordinele

ONU: Armata israeliană a avertizat că 1,1 milioane de locuitori din Gaza trebuie să fie relocaţi în sud în 24 de ore, în timp ce Hamas cere populaţiei să stea acasă şi să ignore ordinele

Armata Israelului a informat Naţiunile Unite, vineri dimineaţă, că 1,1 milioane de palestinieni din Gaza ar trebui să fie relocaţi în sudul enclavei în următoarele 24 de ore, a afirmat un purtător de cuvânt al ONU, iar palestinienii se tem că acesta ar putea fi un precursor al plănuitei ofensive terestre israeliene, scrie Reuters.

Armata israeliană nu a oferit deocamdată declaraţii despre avertizare, care vine după ce Israelul a masat tancuri în apropierea graniţei cu Gaza şi a desfăşurat lovituri aeriene în enclava palestiniană, în urma atacului mortal al militanţilor Hamas în Israel.

”Naţiunile Unite consideră că este imposibil ca o asemenea mişcare să aibă loc fără consecinţe umanitare devastatoare”, a afirmat, într-o declaraţie, purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric.

”Naţiunile Unite fac apel ca un astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând astfel transformarea a ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie de calamitate”, a spus el.

Dujarric a afirmat că ordinul armatei israeliene se aplică, de asemenea, angajaţilor ONU şi celor adăpostiţi în spaţii ale ONU, inclusiv şcoli, centre de sănătate şi clinici.

Misiunea Israelului la Naţiunile Unite nu a răspuns deocamdată solicitării de a comenta.

Violenţele din weekend ale Hamas au ucis 1.300 de oameni, fiind cel mai grav atac asupra civililor din istoria Israelului.

Israelul a răspuns, până acum, punând Gaza – unde locuiesc 2,3 milioane de oameni – sub asediu şi lansând o campanie de bombardamente care a distrus cartiere întregi. Autorităţile din Gaza afirmă că peste 1.500 de palestinieni au fost ucişi.

 

Afla mai multe despreonuhamasgazarelocare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt