Operată de hernie de disc, deşi era însărcinată în 9 luni

Operată de hernie de disc, deşi era însărcinată în 9 luni

Un nou caz şocant în sistemul medical românesc! Este anchetă internă la spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu după ce o femeie gravidă a fost operată, din greşeală, de hernie! Era însărcinată în 9 luni, dar doctorii au văzut asta abia în timpul intervenţiei. Femeia a a ajuns la spital cu dureri abdominale, iar medicii spun că nici măcar ea nu ştia că era gravidă. A născut un copil sănătos, iar mama e şi ea în stare stabilă. Vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

Femeia are 35 de ani şi este din localitatea Tismana, judeţul Gorj. A ajuns la spitalul din Târgu Jiu cu dureri abdominale, fără să ştie că, de fapt, este însărcinată în 9 luni. Medicii au consultat-o şi au pus diagnosticul: hernie intestinală.

Dar nici doctorii nu şi-au dat seama şi au dus-o imediat în sala de operaţii. De-abia în timpul intervenţiei chirurgicale au văzut că era gravidă şi că durerile abdominale erau de fapt, dureri de travaliu. Au chemat medicul specialist pentru operaţia de cezariană, iar femeia a născut o fetiţă sănătoasă, de 3 kg şi 200 de grame. Nici rudele şi nici măcar medicul de familie nu ştiau de sarcină.

Cazul este anchetat acum de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar şi de poliţie.
Copilul este acum la secţia de neonatologie, iar femeia e internată la terapie intensivă, în stare stabilă. Acasă mai mai are acasă două fete, gemene, în vârstă de 16 ani.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost obligat în trecut să achite despăgubiri pentru cazuri de malpraxis. Aproximativ 500.000 de euro a plătit spitalul acum câţiva ani, pentru moartea unei paciente adolescente. Aceasta a suferit un şoc după ce i s-a administrat antibiotic fără să fie testată.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt