,,Operaţiune specială" a trupelor ucrainene în Crimeea

,,Operaţiune specială" a trupelor ucrainene în Crimeea

Ucraina anunţă succesul unei ,,operaţiune speciale" de debarcare în Crimeea, teritoriu ucrainean anexat ilegal de Rusia, în 2014. Serviciul de Informaţii Militare precizează că operaţiunea, lansată în cooperare cu forţele navale, nu a făcut victime de partea ucraineană, dar a provocat pierderi în rândurile inamice.

Ministerului Apărării ucrainean a anunţat că unităţile speciale au debarcat pe ţărm, în zona localităţilor Olenivka şi Maiak. În cea din urmă se află baza Regimentului 3 de comunicaţii al invadatorilor, regiment care face parte din unităţile de inginerie radio ale Forţelor Aerospaţiale Ruse. „Operaţiunea specială continuă, nu dezvăluim toate detaliile, sunt pierderi în rândul personalului inamic, precum şi în rândul echipamentelor şi vehiculelor sale.  Informaţiile despre numărul victimelor sunt în curs de clarificare", a declarat  Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al Serviciul de Informaţii Militare. 

În această zonă, forţele ucrainene au distrus ieri un sistem de apărare antiaeriană S-400 al armatei ruse. Experţii militari spun că trupele speciale ale Kievului ar viza un nod de comunicaţii al armatei ruse din peninsulă.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt