Opt femei acuzate de vrăjitorie au murit otrăvite în Guineea-Bissau

Opt femei acuzate de vrăjitorie au murit otrăvite în Guineea-Bissau
foto: Pixabay

Opt femei acuzate de vrăjitorie au fost murit otrăvite în nordul Guineei-Bissau, ţară din Africa de Vest cu o populaţie de puţin sub două milioane de locuitori, informează AFP, citată de news.ro
În urma morţii a doi tineri din Culadé, o localitate din regiunea Cacheu (nord), în urma unei boli galopante, mai multe persoane din localitate au fost acuzate de acte de vrăjitorie şi au fost puse să bea o băutură otrăvită.
 
Practica ancestrală
Opt femei de peste 50 de ani au murit după ce au ingerat amestecul, iar alte 21 au fost spitalizate în Sao Domingos, capitala regiunii, potrivit subprefectului oraşului, Carlos Sanha.
"Aceasta este o practică care devine recurentă în această zonă predominant animistă", a declarat Sanha. "Vom lua decizii pentru a pune capăt acestei practici demne de vremurile ancestrale", a spus el, adăugând: "Este trist şi inacceptabil, în secolul XXI nu mai putem tolera astfel de practici".
În 2021, în perioada Covid-19, patru persoane au murit în circumstanţe similare în aceeaşi regiune, în credinţa că epidemia provocată de virus a fost cauzată de un act de vrăjitorie.

Afla mai multe desprevrajitorieotravamorti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt