Ordonanţă de clasare pentru cazul de la Oneşti. Parchetul General: Poliţiştii nu sunt vinovaţi

Ordonanţă de clasare pentru cazul de la Oneşti. Parchetul General: Poliţiştii nu sunt vinovaţi

Decizie şocantă a procurorilor la doi ani de la crima din Oneşti. Parchetul General a dat ordonanţă de clasare a cazului şi spune că niciun poliţist nu e vinovat pentru intervenţia ratată de atunci. Conform anchetei, vina este aruncată acum pe victimele care au încercat să scape din mâinile criminalului. Familiile celor doi bărbaţi care au fost ucişi cu sânge rece au contestat acum ordonanţa de clasare şi cer să se facă dreptate. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Au trecut doi ani de la crima din Oneşti. Atunci Gheorghe Moroşan, un bărbat care îşi pierduse apartamentul a încercat să se răzbune. A luat ostatici doi bărbaţi care renovau locuinţa. Le-a cerut autorităţilor să îi înapoieze casa. Nervos că cerinţele lui nu au fost ascultate, Moroşan i-a omorât pe cei doi bărbaţi cu poliţiştii de faţă. De atunci, autorităţile au deschis o anchetă. Mai mulţi poliţişti cu funcţii de conducere au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. 
Şeful poliţiei din Oneşti, comisarul care se afla la conducerea IPJ Bacău, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău şi şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române au fost suspecţi în acest caz. 
 
Procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat de dosar a dispus acum soluţia de clasare, pentru că, spune el, niciun poliţist nu fost găsit vinovat. În ancheta Parchetului General se arată că intervenţia exterioară prin dreptul balconului cu autoscara pompierilor nu a fost posibilă pentru că în dreptul acelui balcon era un copac. Trupele speciale nu au putut să coboare de pe bloc, prin rapel, pentru că poliţiştii nu erau pregătiţi pentru aşa ceva şi nici nu aveau materialele necesare. Nici lunetistul nu a putut să intervină, pentru că nu avea atestat de trăgător. Tot ancheta arată că legislaţia nu le-a permis luptătorilor SIAS să intervină. Şeful structurii susţine că nu e primit dispoziţie de deplasare de la Bucureşti la Oneşti.
 
Familiile victimelor au contestat ordonanţa de clasare, iar asta pentru că ancheta a stabilit că bărbaţii omorâţi cu sânge rece ar fi vinovaţi. Ei ar fi încercat de fapt să se apere după cele 5 ore în care au fost ţinuţi ostatici de Gheorghe Moroşan, în momentul în care acesta ar fi anunţat rudele celor pe care i-a sechestrat că îi va ucide pe aceştia.  Criminalul din Oneşti a fost condamant la 30 de ani de închisoare. După gratii va sta timp de 12 ani şi soţia sa care i-a fost complice. Sentinţa este definitivă. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt