Pagube uriaşe în urma inundaţiilor

Pagube uriaşe în urma inundaţiilor

Inundaţiile de proporţii din vestul Europei au provocat adevărate pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti. Cel puţin 190 de oameni au murit, iar peste cinci sute sunt daţi dispăruţi! De tragedie au profitat însă câţiva români! Ei au fost prinşi la furat în casele părăsite de germani!

Poliţia federală din Germania este în alertă după ce au fost semnalate mai multe cazuri de furt în localităţile afectate de furtună. Printre autorii jafurilor se numără patru români şi un bulgar, care au fost identificaţi şi arestaţi de autorităţi. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, au furat fier vechi şi diverse aparate electrice. Poliţiştii i-au rugat pe cetăţeni să raporteze toate persoanele şi vehiculele suspecte.

Imaginile filmate din dronă, deasupra mai multor oraşe de pe valea Ahrului, arată dezastrul rămas în urma inundaţiilor. Echipele de salvatori se tem că multe dintre victime au rămas prinse sub dărâmături sau
în maşinile luate de ape.

Până în prezent, cel puţin 165 de persoane au murit în Germania, iar alte sute sunt date dispărute. Localnicii se
străduiesc să mai salveze o parte din bunuri, însă dezastrul ia lăsat fără curent electric şi apă potabilă.

În Belgia a fost decretată zi de doliu naţional pentru victimele care au pierit în urma inundaţiilor devastatoare. Vremea extremă a provocat moartea a 36 de persoane în această ţară, iar 163 sunt date dispărute. Regele Belgiei, Philippe, şi regina Mathilde, alături de miniştrii ţării au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor, într-unul din oraşele cele mai afectate

Polonia este şi ea afectată de inundaţiile masive din ultimele zile. Zeci de case, drumuri şi maşini din mai multe localităţi au fost acoperite în întregime de ape.

Şi în Croaţia s-au înregistrat precipitaţii abundente, iar străzile mai multor localităţi au rămas inundate. Cantităţi mari de apă au pătruns în casele oamenilor şi au provocat daune majore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt