Panică la Euro, fotbalist prăbuşit pe teren

Panică la Euro, fotbalist prăbuşit pe teren

Au fost momente dramatice la meciul Danemarca-Finlanda, după ce fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi a intrat în stop cardiac. Intervernţia rapidă şi aplicarea ca la carte a procedurilor de prim ajutor au dus la salvarea vieţii sportivului de 29 de ani. Care practic a fost readus din morţi. Eriksen este în stare stabilă acum, la spital.

Fotbalistul Christian Eriksen s-a prăbuşit în minutul 43 al meciului dintre Danemarca şi Finlanda. Colegii lui au
reacţionat imediat şi au chemat stufful medical. Viteza cu care s-a intervenit a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Cel mai probabil, inima fotbalistului a intrat în fibrilaţie ventriculară, explică medicul cardiolog Oren Iancovici. Adică a ajuns la 200-250 de bătăi pe minut, iar oxigenul nu a mai ajuns la creier.

18 minute a durat resuscitatea. În tot acest timp colegii în lacrimi au făcut scut în jurul fotbalistului. În timpul unui singur meci, un fotbalist poate alerga până la 12 kilometri. Din cauza efortului fizic intens, sunt cei mai predispuşi dintre sportivi la probleme cardiace Pentru Eriksen urmează acum o serie lungă de investigaţii medicale.

Cariera fotbalistului de 29 de ani stă însă sub semnul întrebării.

În cazul unui stop cardio respirator este esenţială resuscitarea în primele trei minute. Nu e nevoie să fim medici
ca să putem acorda primul ajutor.Fiecare secundă contează

După 30 de compresiuni toracice urmează aşa-numita respiraţie gură la gură.

Dacă toracele nu se ridică, continuăm masajul cardiac până când soseşte ajutorul specializat. Nu vă opriţi ca să sunaţi la 112, ci puneţi telefonul pe speaker.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt