Panică la Mamaia, telegondola s-a blocat

Panică la Mamaia, telegondola s-a blocat

Telegondola din Mamaia s-a blocat seara trecută şi zeci de persoane au trecut prin momente de panică, după ce s-au văzut blocate la înălţime. Cabinele erau pline cu turişti. ISU Dobrogea a trimis echipe de intervenţie rapidă, însă mecanicii telegondolei au reuşit s-o pornească şi să coboare toţi pasagerii din cabine. Doi turişti au avut atac de panică şi au primit îngrijiri la faţa locului.

Initial s-a crezut ca o pana de curent a oprit intreaga instalatie iar turistii au simtit teama din primele momente.
Suspendati la 5o de metri in aer, panica s-a instalat usor.

Cand au vazut ca motorul electric nu mai porneste deloc, inginerii de la telegondola au initiat procedura de urgenta, care presupune un motor diesel generator de avarie.

Rand pe rand, toate cabinele au ajuns la cele doua capete, iar pasagerii coborati in siguranta unul cate unul. Ii asteptau medicii SMURD si echipajele de pompieri chemate de urgenta.

55 de turisti au fost coborati prin capatul dinspre Cazino Mamaia şi 62 prin punctul de imbarcare dinspre Constanta. Niciun turist nu a avut nevoie de transport la spital.

Se pare ca telegondola s-a oprit din cauza unui senzor de la stalpul numarul 6 care a generat o alarma falsa. Sistemul automat de protectie a intrat in functiune si a oprit toata instalatia. Astazi in prima jumatate a zilei telegondola intra in revizie generala. Senzorul de la stalpul numarul 6 era programat de cateva zile pentru revizie azi dimineata

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt