Parcări cu plată pe străzile înguste

Parcări cu plată pe străzile înguste

Parcările sunt o veche problemă în Bucureşti. Însă atunci când ocupă mai bine de jumătate din stradă şi nu mai lasă loc maşinilor speciale de intervenţie, problema devine şi mai mare. De curând, primăria Capitalei a început să marcheze străzile din zona de nord. Cele mai multe sunt cu sens unic, iar maşinile sunt parcate pe ambele părţi. Cei care locuiesc acolo sunt revoltaţi şi spun că, în cazul unei intervenţii, pompierii sau ambulanţa nu au cum să intre pe stradă.

Se întâmplă în cartierul Francez, unde, de două zile muncitorii marchează cu albastru locurile de parcare. Cei care vor dori să-şi lase maşina acolo vor trebui să plătească 5 lei pe oră. Numai pe strada Aron Cotruş sunt zeci de astfel de marcaje. Oamenii din zonă spun că nu-i ajută cu nimic. Mai ales în cazul unei intervenţii majore. 
Acţiunea parcărilor cu plată aparţine primăriei Capitalei, care spune că există avize de la Comisia Tehnică de Circulaţie. Viceprimarul Capitalei recunoaşte că nu există, până la acest moment, un mecanism adecvat de măsurare a străzilor din Bucureşti. 
În luna octombrie a anului trecut, un incendiu violent a izbucnit tot în zona de nord a Capitalei. Atunci, un penthouse din complexul Persepolis a luat foc. Până să intervină, maşinile de pompieri au fost pur şi simplu blocate pe străzile înguste din jurul complexului. 
Primăria Capitalei spune că marcaje pentru parcările cu plată urmează să fie făcute şi pe străzile din Floreasca în perioada următoare. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt