Parcul IOR, la un pas de distrugere

Parcul IOR, la un pas de distrugere

Bucureştenii se unesc să salveze parcul IOR. Copacii sunt tăitaţi, otrăviţi şi incendiaţi. Oaza de linişte a oamenilor din sectorul 3 al Capitalei este distrusă de la o zi la alta. Un vid legislativ a dus la această situaţie. Proprietarul celor 12 hectare îşi doreşte să construiască acolo un complex imobiliar. Activiştii de mediu spun că acest lucru nu este legal. În tot acest timp, autorităţile care ar trebui să rezolve problema au ales să tacă.

Parcul IOR din Capitală se întinde pe 85 de hectare. 12 au fost însă retrocedate. Vegeaţia a fost distrusă în ultimul an. În acte, Maria Cocoru deţine zona retrocedată. Nepotul ei, Dan Băjenaru, este însă cel care o administrează. Amândoi vor să construiască acolo un complex imobiliar. Activiştii de mediu spun că, din acest motiv, copacii de acolo sunt distruşi.

În zona retrocedată mai sunt doar câţiva pomi care au scapat cu viaţă. Decoamndata. La doar câţiva paşi distanţă, se află mai mulţi plopi. Nici măcar unul nu a înverzit în această primăvara.

Toată această situaţie a apărut în urma unui vid legislativ, spun activiştii de mediu. Şi Prefectul Capitalei spune că în zona respectivă a fost mereu parc. Susţine însă că nu poate să ia măsuri până când nu primeşte din partea primăriei Sectorului 3 documente care să dovedească acest lucru.

Omul care poate soluţiona rapid problemă este primarul sectorului 3, Robert Negoiţă El ar trebuie să aibă toate actele care să dovedească că zona respectiv nu poate fi, din punct de vedere legal, retrocedată.

O echipă Prima Tv a încercat să vorbească cu primarul sectorului 3, dar acesta nu a răspuns la telefon. Sute de oameni se vor strânge sâmbătă în parcul IOR şi vor protesta. Toţi îşi vor parcul înapoi, aşa cum il stiau de ani de zile.

foto: www.facebook.com/IOR51

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt