Parcurile Herăstrău, Cişmigiu, Tineretului şi Carol vor fi reabilitate, dar vor rămâne fără pază

Parcurile Herăstrău, Cişmigiu, Tineretului şi Carol vor fi reabilitate, dar vor rămâne fără pază

Prin proiectul de buget al Capitalei pe anul în curs, edilul Nicuşor Dan propune alocarea de fonduri pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă din parcurile administrate de către Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), anunţă Agenţia de presă Rador, care citează Radio Bucureşti FM.

De asemenea, ar urma să se aloce bani pentru repararea sistemelor de irigaţii din parcurile Cişmigiu, Herăstrău şi Izvor şi amenajarea unuia nou în Parcul Carol şi reparaţii de alei, în aceste parcuri, pentru repararea cuvei lacului mare din Cişmigiu şi pentru reabilitarea malurilor lacului Herăstrău.

„În zona de parcuri, s-a terminat achiziţia publică şi am pus bani în buget pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă.

Am înlocuit 10 sau 12, până în momentul ăsta, am pus bani pentru alte 30. Şi vor rămâne doar patru – care sunt mai mari, precum cel din Izvor, care nu vor fi complet înlocuite, în acest mandat.

Am pus bani pentru reparaţia sistemului de irigaţii din mai multe parcuri, printre care Cişmigiu şi Herăstrău, din Parcul Izvor, de asemenea – ne confruntăm, de doi-trei ani, cu veri şi toamne extrem de secetoase şi parcurile nu fac faţă, fără sistem de irigaţii, şi, de asemenea, pentru începerea unui nou sistem de irigaţii, în Parcul Carol.

Avem o problemă de alimentare cu apă, în Parcul Circului, am prevazut bani pentru un puţ de mare adâncime, cu care să alimentăm.

Foarte multe reparaţii de alei, în parcurile bucureştene, după cum ştiţi, aproape că am terminat Parcul Tineretului şi vom continua, în celelalte parcuri. De asemenea, în Grădina Zoologică, unde starea aleilor este foarte precară.

Vom termina reparaţia Podului din Parcul Tineretului care n-a mai fost reparat de 50 de ani şi cuva lacului mare din Cişmigiu.

De asemenea, vom începe, în Herăstrău, reparaţiile malului de lac. Avem bani puşi pentru asta”, a declarat Nicuşor Dan.

În schimb, parcurile administrate de către ALPAB vor rămâne fără pază. Iar Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) nu va primi bani, nici în acest an, pentru repararea aleilor din cimitire.

„Deşi ALPAB-ul a propus, am tăiat, în mare parte, paza din parcuri, reparaţii de alei, la Circ, în cimitire…

Toate aceste investiţii aş fi vrut să le avem, în bugetul local, dar vrem să fim responsabili cu bugetul local, să nu ducem Primăria, din nou, în zona de faliment”, a declarat Nicuşor Dan.

În context, trebuie amintit faptul că, în mai, anul trecut, actriţa Andrea Hristu a fost agresată, în plină zi, în Parcul Cişmigiu, chiar peste drum de biroul primarului general al Capitalei Nicuşor Dan.

De asemenea, ar mai trebui spus şi că în multe dintre cimitirele administrate de către Primăria Municipiului Bucureşti, inclusiv în Cimitirul monument istoric Şerban Vodă sau Bellu, cum este el mai bine cunoscut, există multe alei de pământ, unde concesionarii înoată în noroi, după fiecare ploaie mai serioasă. Asta pentru că, de ani de zile, ACCU nu a mai primit fonduri pentru reparaţii sau amenajări de alei.

Afla mai multe despreherăstrăucişmigiu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt