Pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulaţiei

Pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulaţiei

După ani de aşteptare şi amânări, Pasajul Doamna Ghica a fost, în sfârşit, deschis circulaţiei. Inauguarea a fost una cu fast, iar şoferii speră acum ca traficul din zonă să se fluidizeze. Deschiderea pasajului a fost mult mai aşteptată de localnici, care au îndurat în toţi aceşti ani zgomotul, praful şi aglomeraţia. 

La ora 9 şi jumătate  prima maşină traversa pasajul doamna ghica. Este un moment pe care şoferii îl aşteaptă încă din 2019. 

Construcţia pasajului a început în septembrie 2019. Din cauza datoriilor uriaşe însă, lucrările la pod au fost sistate în septembrie 2020 şi reluate abia în iulie 2021, după ce Primăria Capitalei a reuşit să deblocheze conturile administraţiei. Cu o parte din bani a venit şi Primăria Sectorului 2. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 110 milioane de lei. 
Pasajul Domana Ghica are şi o componentă unică. Cei mai fericiţi pentru inaugurarea pasajului sunt locuitorii din zonă, care, timp de 5 ani, au îndurat zgomotul şi aglomeraţia.  
Momentul inugurării a mai fost întârziat şi de problemele cu licitaţia tablierului metalic. A fost atribuită abia din a treia încercare, la începutul anului 2022, iar montarea a durat din septembrie anul trecut până în aprilie 2023. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt