Păsări Flamingo, pauză de migraţie în România

Păsări Flamingo, pauză de migraţie în România

15 păsări flamingo au ajuns la malul mării pe Lacul Techirghiol. Biologii spun că aici au găsit mediul perfect pentru o pauză de migraţie. Apa puţin adâncă şi caldă favorizează dezvoltarea crustaceelor, adică hrana pentru aceste păsări. Nu este prima oară când flamingo ajung în România. Anul trecut, 3oo de păsări, epuizate de o migraţie mai lungă, au poposit la Jurilovca.

Păsările flamingo sunt o apariţie extrem de rară pentru România şi au fost observate în cursul uneia din ieşirile pe teren a biologilor constănţeni şi a pasionaţilor de fotografie in natura. Specia flamingo are răspândire larga în Africa şi Asia, iar în Europa se gaseste predominant în bazinul Mediteranei.

Pasarile flamingo au o-naltime de 2 metri si-ajung la 4 kg greutate. Culoarea roz o capătă datorită cantităţii mari de carotenoizi pe care o obţin din consumul crustaceelor capturate de pe fundul lacurilor cu apă cu salinitate scăzută. Exact ca Lacul techirghiol. Aparitia flamingilor pe acest lac a fost o surpriza pentru toata lumea.

Nu este prima oara cand flamingo ajunge in Romania. Anul trecut, 3oo de păsări epuizate de o migraţie mai lungă, au poposit in Delta Dunarii, la Jurilovca.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt