Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost reţinuţi! Cei doi au fost scoşi din arest şi duşi la audieri

Patronii staţiei GPL de la Crevedia au fost reţinuţi! Cei doi au fost scoşi din arest şi duşi la audieri
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Patronii staţiei GPL din Crevedia au fost reţinuţi pentru 24 de ore. De asemena, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţa de societatea comercială condusă de cei doi sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Cinci oameni au murit în urma tragediei de la Crevedia.

În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal.

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 şi 2 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorii urmează să ceară arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cei doi riscă o pedeapsă de 12 de închisoare.

UPDATE 1: Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL care deţine staţia GPL din Crevedia, au fost aduşi în această dimineaţă la audieri la Parchetul General.

UPDATE 2: După o oră şi jumătate, cei doi au ieşit din Parchet şi au fost duşi înapoi în arest. La ieşirea din Parchetul General cei doi nu au făcut declaraţii.


ştire în curs de actualizare

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt