Patronii staţiei GPL din Crevedia, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Patronii staţiei GPL din Crevedia, arestaţi preventiv pentru 30 de zile
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Patronii  staţiei GPL din Crevedia au fost arestaţi pentru 30 de zile. Cei doi bărbaţi au depus contestaţie. Procurorii au pus sechestru pe bunurile  şi conturile acestora. Averile lor   se ridică la zeci de milioane de euro.  Vorbim de 71 de imobile, majoritatea  trecute pe firmă şi 15 conturi bancare. 

La prima oră, Ionuţ Doldurea, fiul primarului Caracal şi Cosmin Stângă, patronii staţiei Flagas SRL care deţin staţia GPL  au fost aduşi la Parchetul General după ce aseară  au fost reţinuţi  sub acuzaţia de distrugere din culpă  în urma explozilor de la Crevedia acolo  unde au murit cinci oameni.
La  ieşirea de la Parchet, avocatul lor a fost mai rezervat în declaraţii. Mai mult i-a sfătuit pe cei doi să nu ofere declaraţii presei. Acesta a spus că afacerea lor era una care are un anumit  grad de risc. Patronii staţiei  vor fi prezentanţi Judecătoriei sectorului 5 cu propunere  de arestare preventivă.
Marţi seara cei doi patroni  au fost reţinuţi de procurorii Parchetului General  pentru 24 de ore. Ei au fost aduşi cu mandat  la audieri.  Avocatul  celor doi inculpaţi a susţinut că a aflat din presă  despre comunicatul Parchetului.
Procurorii au pus sub acuzare şi firma Flagaş SRL  pentru distrugere din culpă. Staţia GPL  funcţiona  fără autorizaţie  de securitate la incendiu din 2020.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt