Patru copii prinşi sub un perete căzut la un internat din Odorheiu Secuiesc. Un băiat a decedat, o fată este în stare gravă, alte două adolescente rănite sunt conştiente

Patru copii prinşi sub un perete căzut la un internat din Odorheiu Secuiesc. Un băiat a decedat, o fată este în stare gravă, alte două adolescente rănite sunt conştiente

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelate două sunt conştiente. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie, scrie News.ro.

UPDATE - Bilanţul final transmis de IGSU arată că o victimă a decedat, o alta are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelalte două victime sunt conştiente şi au diverse traumatisme. ”Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag”, a precizat sursa citată.

UPDATE - Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că una dintre victime va fi transportată la o unitate medicală din Târgu Mureş. Întrucât condiţiile nu permit transportul cu elicopterul, aceasta va fi dusă cu o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

UPDATE - ”A fost extrasă şi cea de-a patra victimă, este inconştientă, a fost predată echipajelor medicale de la faţa locului”, a transmis IGSU.

UPDATE - Potrivit ISU Harghita, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.
UPDATE - ”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.
În prezent, sunt efectuate activităţi de căutare.
UPDATE - Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că victima aflată în stop cardio-respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale.
Ştirea iniţială
Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare continuă, existând informaţii că încă o elevă este prinsă sub dărâmături, arată news.ro.

Prefectul de Harghita a menţionat că această clădire urma să intre reparaţii, însă nu a oferit detalii.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Imobilul în care funcţionează internatul a fost construit în perioada 1909-1910, la fel ca liceul.

Clădirea care s-a prăbuşit parţial aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Primăriei.


 

Afla mai multe despreliceuelevi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt