Pe bicicletă sau pe trotinetă, regulile nu se respectă

Pe bicicletă sau pe trotinetă, regulile nu se respectă

Numărul accidentelor cauzate de biciclişti sau cei care folosesc trotinetele aproape că s-a dublat în ultimul an. Nu ţin cont de reguli, nu merg pe pistele speciale şi preferă să circule pe trotuar, în ciuda pericolelor. Mai mult, sunt revoltaţi atunci când poliţiştii îi opresc în trafic şi îi amendează. Unii chiar cred că e în regulă să consume alcool înainte să plece la drum. 

Un bărbat în vârstă de 43 ani avea o alcoolemie de 0,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Dar tot s-a urcat pe bicicletă. A fost chiar revoltat când poliţiştii i-au atras atenţia şi consideră că nu a greşit cu nimic. Deşi circulă aproape zilnic cu bicicleta sau trotineta, mulţi nu au învăţat nici acum regulile de circulaţie. 

Nici măcar livratorii de mâncare care străbat oraşul zilnic nu ţin cont de reguli. Alţii consideră că indicatoarele de circulaţie sunt doar de decor. Nici măcar nu se uită la ele. Regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte sunt simple şi clare. 
Poliţiştii de la Rutieră au verificat utilizatorii  de trotinete electrice şi de biciclete din toată  ţara în cadrul unei acţiuni iniţiată la nivel european.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt