Pelerinaj cu recorduri. Pelerinii au aşteptat la coadă chiar şi 24 de ore

Pelerinaj cu recorduri. Pelerinii au aşteptat la coadă chiar şi 24 de ore

Pelerinajul Sfintei Parascheva din acest an a bătut toate recordurile!  Aproape 360.000 de credincioşi au ajuns la racla cu sfintele moaşte şi au fost zile în care oamenii au stat la coadă şi peste 24 ore.

Însă a meritat pe deplin, spun ei. La fel spun şi patronii de hoteluri şi restaurante, care şi-au dublat veniturile în această perioadă.

În cele 10 zile de pelerinaj, aproape 450.000 de oameni au participat la toate evenimentele desfăşurate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. 24 de ore a fost cel mai lung timp de aşteptare înregistrat zilele acestea. Pelerinii care s-au aşezat la rând sâmbătă dimineaţa au ajuns să se închine abia duminică şi au stat la o coadă care s-a întins pe 6 kilometri. 

Pentru patronii de hoteluri şi pensiuni a fost cea mai bună perioadă din an. Solicitările turiştilor pentru cazare au venit necontenit, iar în weekend, gradul de ocupare a fost de 100 de sută. 

Sutele de mii de oameni ajunşi la Iaşi au umplut şi localurile. La fel ca la cazări, şi la restaurante, profitul este mai mare cu peste 20 la sută faţă de altă perioadă a anului. Capitalul de imagine a Iaşiului a crescut foarte mult, susţine editul oraşului. 

Pelerinajul din capitala Moldovei este cel mai mare din estul Europei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt