Pelerinaj de Sfânta Maria

Pelerinaj de Sfânta Maria
foto: facebook.com/ManastireaNiculaOficial

Mii de credincioşi din ţară şi din străinătate au participat la cel mai mare pelerinaj catolic din vestul României. La Lipova sărbătoarea a început în urmă cu trei zile, iar mânăstirea Basilica Maria Radna a fost locul unde credincioşii s-au rugat pentru ei şi cei apropiaţi. Peste două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica. 

Slujbele dedicate sărbătorii de Sfânta Maria, Naşterea Maicii Domnului au început încă de ieri. A fost puhoi de lume in judetul Arad unde s-au strâns mii de credincioşi.

Credincioşii  au refăcut drumul Crucii pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din anul 1880. Litughia pontificală a fost oficiată în trei limbi: română, maghiară şi germană.

Dupa ce au ascultat slujba, credinciosii au cules din padurea de stejari din spatele mânăstirii, muguri asemuiţi cu lacrimile Fecioarei Maria, care îi feresc de boli şi necaz.

Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papală Minor, iar aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care este făcătoare de minuni. 

Şi la Cluj Napoca credincioşii ortodocşi au mers la biserica fie că au avut sau nu pe cineva apropiat care sa poarte numele sfânt. După slujbele de la biserică, au început petrecerile. Cei care poartă numele Maria, Marian sau derivatele acestora şi-au sărbătorit onomastica alături de cei dragi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt