Pelerinaj online pentru cei de acasă

Pelerinaj online pentru cei de acasă

A patra zi de pelerinaj la moaştele Sfintei Parashiva a adus zeci de mii de oameni din întreaga ţară la Iaşi. Ajung cu autocarele sau cu maşinile personale şi stau la coadă chiar şi două trei ore ca să ajungă să se închine la raclă.

Anul acesta, rugăciunile şi tehnologia şi-au dat mâna. Mulţi şi-au lăsat acasă rudele bolnave ori sunt la muncă, prin străinătate, şi, pentru ele, transmit pelerinajul în direct pe reţelele sociale, le sună sau fac fotografii. 

Tehnologia aduce oamenii mai aproape şi în cele mai profunde momente. Anul acesta, oamenii care au ajuns la Iaşi au folosit reţelele de socializare şi aplicaţiile de mesagerie pentru a transmite, în direct, pentru apropiaţi, experienţa de la pelerinaj. 
Pelerinii spun că bucuria şi liniştea pe care o simt în preajma raclei cu rămăşiţele sfintei Parascheva trebuie împărtăşite şi cu cei de acasă.
Un tânăr a venit împreună cu nişte prieteni din judeţul Brăila. Acum îi arată şi mamei sale, care este pe drum spre Iaşi, cum este la pelerinaj. Preoţii îi îndeamnă însă pe credincioşi să folosească telefonul cu măsură. 
În mulţime sunt şi persoane care au venit să se roage, dar nu ştiu exact la cine sau ce se află sub giulgiul de pe baldachinul împodobit.
În doar o oră, peste 1.000 de pelerini reuşesc să atingă racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Până la sfârşitul săptămânii autorităţile se aşteaptă să ajungă la pelerinaj peste 350.000 de persoane.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt