Pelicani răniţi de un barcagiu teribilist

Pelicani răniţi de un barcagiu teribilist

Imagini greu de privit surprinse în Delta Dunării. În mai multe fotografii postate pe o reţea de socializare se vede cum conducătorul unei ambarcaţiuni plină ochi cu turişti intră în plin într-un stol de pelicani. Proprietarul firmei care deţine barca spune că şoferul vinovat a fost concediat imediat şi le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident neplăcut.

În fotografiile care s-au viralizat pe Facebook se vede clar cum o barcă cu motor, care avea la bord mai mulţi turişti intră cu viteză într-un stol de pelicani într-o arie protejată a Deltei. Fotografiile au stârnit indignarea iubitorilor Deltei, care califică gestul drept o ruşine şi cer autorităţilor să ia măsuri. Proprietarul firmei care deţine barca se scuză public şi spune că şoferul ambarcaţiunii a fost concediat.

Delta Dunării este paradisul pelicanilor de mai bine de 100 de ani. La ultimul recensământ efectuat în 2018, biologii au identificat 657 de exemplare, a doua cea mai numeroasă populaţie din Europa.

Incidentul a deschis şi o discuţie mai veche despre ambarcaţiunile de mare viteză care circulă pe canalele şi
lacurile Deltei.

Motoarele mai mai de 20 de cai putere ar trebui interzise pe lacuri, spune unul dintre cei care a comentat pozele apărute online, în timp ce altul cere radare şi mai mulţi oameni ai legii care să ţină fenomenul sub control.

https://youtu.be/RLocnkitlkE

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt