Percheziţii la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti. Anchetatorii au găsit 50.000 de euro la un medic

Percheziţii la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti. Anchetatorii au găsit 50.000 de euro la un medic

Pentru fiecare operaţie, medicii cereau mită de zeci de mii de lei, iar când pacienţii se plângeau că nu au banii, le cereau hainele de pe ei. Se întâmpla la secţia de chirurgie toracică a spitalului Marius Nasta din Bucureşti, acolo unde procurorii şi anchetatorii anticorupţie au descins în zorii zilei şi au percheziţionat cabinetele şi birourile.

Potrivit unor surse judiciare, acasă la unul dintre suspecţi a fost găsită suma de 50.000 de euro. Anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 4 percheziţii în două dosare penale pentru luare şi dare de mită. Două dintre ele au avut loc la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Mita ar fi fost solicitată de doi dintre medicii chirurgi, care sunt şi cadre didactice la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Banii ar fi fost împărţiţi şi cu anestezişti şi rezidenţi.

Descinderea procurorilor a dat programul spitalului peste cap. Oamenii nu sunt surprinşi şi chiar dacă spun că lor nu li s-au cerut bani, trăiesc cu sentimentul că o atenţie îi face pe medici mai grijulii. Anchetatorii au ridicat mai multe documente atât de la spital cât şi de la locuinţele medicilor, iar suspecţii au ajuns în faţa procurorilor.  

Procurorii spun că au fost efectuate şi investigaţii financiare, în urma cărora au fost găsite diferenţe mari între veniturile declarate şi averile medicilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt