Pericol de explozie pe autostradă

Pericol de explozie pe autostradă

A fost pericol de explozie la capătul autostrăzii A1, lângă Piteşti. Un muncitor a rupt cu buldoexcavatorul o conductă de gaze. Pompierii au evacuat oamenii din zonă şi au blocat accesul pe mai bine de un kilometru. Autorităţile încearcă acum să afle cum a fost posibil ca acea conductă să fie montată la o adâncime atât de mică, sub cele patru benzi de circulaţie ale autostrăzii.

Mai mulţi muncitori lucrau la curăţarea unor rigole de scurgere a apei. Unul dintre ei, cel care manevrea excavatorul, a spart, din greşeală, o conductă de gaze. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului. Drumul a fost blocat pe o rază de 1 km în jur, iar 120 de persoane care lucrează pe platforma industrială din zonă au fost evacuate.

În cele din urmă, conducta a fost reparată. Între timp, coloane mari de maşini s-au format din cauza blocajului, care a durat o oră şi jumătate. Muncitorul a declarat că nu ştia de existenţa acelei conducte. Autorităţile încearcă să afle cum a fost posibil ca o astfel de conductă importantă să fie montată sub un drum cu patru benzi, la o adâncime atât de mică.
În acest moment sunt în derulare mai multe anchete. Nici măcar reprezentanţii de la Drumuri Naţionale şi nici cei de la firma de distribuţie a gazelor nu îşi explică modul în care conducta a fost amplasată acolo.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt