Permisul sanitar scoate oamenii în stradă

Permisul sanitar scoate oamenii în stradă

Proteste uriaşe au cuprins Franţa şi Italia după ce autorităţile au introdus certificatul verde de vaccinare. Peste 230 de mii de oameni au ieşit pe străzile marilor oraşe din Hexagon. În Paris, manifestaţiile au devenit violente.

Zeci de mii oameni au protestat în Paris. Potrivit legii, de mâine oamenii vor să intre într-o cafenea, restaurant şi să călătorească cu avionul sau cu trenul trebuie să prezinte dovada imunizării.

Aproximativ trei mii de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pe străzile capitalei franceze. Iniţial paşnice, protestele au degenerat.

Manifestaţii de amploare anti-vaccin şi anti-permis de sănătate au avut loc în 150 de oraşe din Franţa 7 poliţişti au fost răniţi în confruntările cu protestarii.

Şi italienii au fost nemulţumiţi de noile reguli sanitare impuse de guvernul de la Roma. Cei mai mulţi s-au strâns în Piazza del Popolo

Şi în Italia, de vineri, accesul în interiorul restaurantelor, în cinematografe, muzee, săli de sport şi şcoli se va face doar prin prezentarea permisului de sanătate COVID.

Proteste faţă de introducerea certificatului de sănătate au avut loc şi în Milano, Napoli şi Padova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt