Peste 100 de români, sinistraţi în Grecia din cauza inundaţiilor apocaliptice

Peste 100 de români, sinistraţi în Grecia din cauza inundaţiilor apocaliptice
foto: facebook.com/Forecast Weather Greece

Câmpia Tesalia din centrul Greciei s-a transformat într-un lac imens. Apa atinge şi doi metri, iar autorităţile elene fac tot posibilul să salveze persoanele blocate din mai multe sate. Între timp, străzile din Atena au fost inundate, iar oamenii se luptă cu furia ciclonului Daniel.

Vin şi veşti bune însă. Cei 100 de turişti români care au rămas blocaţi pe un feribot între Skiathos şi Volos, după ce autorităţile elene au decis să suspende călătoria din cauza furtunii Daniel, au fost debarcaţi cu bine la sol. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

Sunt imaginile dezastrului în Grecia. Câmpia Tesalia este inundată complet, iar apele au ajuns până la acoperişul caselor. Oamenii încearcă să se salveze cum pot din calea apelor.

Un lac imens. Aşa a descris purtătorul de cuvânt al pompierilor greci regiunea Tesalia. Apele ating chiar şi doi metri înălţime. Un rău care a ieşit din matcă ar fi cauzat inundaţiile devastatoare.
Mai multe străzi din Atena au fost inundate. Imaginile arată turiştii cu bagajele după ei care încearcă să se adăpostească. Alţii fac faţă cu greu viiturilor.
O persoană a murit în Tesalia, iar alte două au fost găsite moarte în Magnesia. Alte două persoane sunt date dispărute. 100 de turişti români care se aflau blocaţi pe un feribot între Skiatos şi Volos au fost debarcaţi la sol cu bine. Alţi români au  rămas în hotelurile din regiunile afectate. 
În Magnesia au căzut până la 800 de litri de ploaie pe metru pătrat în numai 24 de ore, un fenomen nemaiîntâlnit în Grecia.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt