Peste 200 de migranţi au ajuns în eclava spaniolă Melilla după ce au escaladat gardul care o separă de Maroc

Peste 200 de migranţi au ajuns în eclava spaniolă Melilla după ce au escaladat gardul care o separă de Maroc

Peste 200 de migranţi au reuşit să pătrundă joi în enclava spaniolă Melilla din nordul Africii, escaladând gardul care o separă de Maroc, au anunţat autorităţile locale citate de Reuters.

Peste 300 de migranţi au încercat să urce gardul de sârmă înalt de şase metri folosind cârlige, iar cei 238 care au reuşit sunt toţi bărbaţi, au precizat autorităţile într-un comunicat. Trei poliţişti au fost uşor răniţi.

Melilla şi Ceuta, cealaltă enclavă spaniolă de pe coasta africană a Mediteranei, sunt importante puncte de trecere pentru migranţii africani care încearcă să intre ilegal în Europa.

În mai, circa 8000 de oameni au ajuns înot în Ceuta ori au escaladat gardul de la frontieră, după ce autorităţile marocane au părut să relaxeze controalele timp de câteva zile, ceea ce a determinat Spania să desfăşoare forţe suplimentare.

Datele oficiale cu privire la migraţie în Ceuta şi Melilla încă nu au fost actualizate, dar numărul total de intrări interceptate în Spania ajunsese la 13.483 la sfârşitul lui iunie.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt