Pistoale cu electroşocuri pentru poliţiştiii locali

Pistoale cu electroşocuri pentru poliţiştiii locali
foto: dreamstime.com

Poliţiştii de ordine publică din Bucureşti vor putea folosi pistoale cu electroşocuri. 20 de astfel de aparate au ajuns deja la secţii, iar în următoarea perioadă vor mai primi încă pe atâtea. Urmează ca agenţii să fie instruiţi, iar până la finalul anului ar urma să le folosească . Aparatura nu vine de la stat, ci de la sindicatul Europol care le-a primit ca donaţie. 

De această dată este vorba doar despre o simulare, însă în curând poliţiştii din Bucureşti vor putea interveni în acest fel. Odată dispozitivul declanşat, două sonde electrice sunt trimise către ţintă, de la o distanţă de până la 6 metri.

Aparatele au un sistem de ţintire cu laser şi sunt prevăzute şi cu lanternă, să poată fi uşor folosite noaptea. 300 de poliţişti de ordine publică vor fi instruiţi în următoarea lună.
Această metodă presupune mai puţine riscuri şi pentru cei care urmează să fie încătuşaţi, spun reprezentanţii companiei care vinde dispozitivele în România.
Pistoale cu electroşocuri folosesc şi poliţiştii din alte ţări europene, cum ar fi Italia, Spania sau Marea Britanie. 1.400 de euro costă un astfel de dispozitiv. Pe lângă acestea, există şi alte tipuri de aparate de imobilizare. 30 de asfel de dispozitive au fost vândute către Brigada Antitero.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt