Pistol mitralieră şi muniţie sustrase prin violenţă de la un militar aflat în postul de pază

Pistol mitralieră şi muniţie sustrase prin violenţă de la un militar aflat în postul de pază

Un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, sâmbătă seara, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20,15, şi l-a atacat pe militar, se arată într-un comunicat al MApN, transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii.

"Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului", se precizează în comunicatul citat.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt