Plaja de la Costineşti va fi lărgită

Plaja de la Costineşti va fi lărgită

Vesti bune pentru turiştii care vor veni în vacantă la Costinesti. În maximum patru ani, statiunea se va bucura de plaje nou-nouţe prin largirea celor vechi, aşa cum s-a întâmplat la Mamaia si la Eforie Nord.

Operaţiunea de lărgire şi protecţie a ţărmului din Costineşti va aduce staţiunii 16 hectare noi de nisip. Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de peste 800 de milioane de lei, fonduri europene.

Când vine vorba de mărimea plajelor, Costineşti este una dintre cele mai vitregite staţiuni. Fâşia de nisip e extrem de îngusta, iar pe alocuri chiar a dispărut în mare. 

Lucrările de la Costineşti lvor fi executate de aceeaşi firmă olandeză care s-a ocupat de lărgirea plajelor din sudul staţiunii Mamaia, dar şi la Eforie. Astfel că şi aici plaja ar trebui să aibă un nisip de calitate şi o intrare lină în apă, iar curenţii nu vor mai fi atât de puternici.

Atât constructorul, cât si beneficiarul, adică administraţia bazinală Dobrogea Litoral, au luat în calcul sa refacă şi faleza în zona în care stă să se prabuşească.

Proiectul ce vizează zona Costinesti se ridică la aproximativ 78 de milioane de euro şi ar fi trebuit sa fie pus în practică acum câţiva ani, odată cu Mamaia şi Năvodari.

După lărgirea plajei, inginerii vor trece la etapa a doua: amenajarea de câmpii marine, cu specii de iarbă subacvatică. Iarba de mare va fi plantată mai departe de ţărm şi va avea şi rolul de a stabiliza zonele nou înnisipate ale litoralului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt