Plaje noi pentru Eforie Sud

Plaje noi pentru Eforie Sud

Veşti bune pentru turiştii care vor merge în vacanţă la Eforie Sud. În maxim doi ani, staţiunea se va bucura de plaje nou nouţe, prin lărgirea celor vechi, la fel ca în Mamaia şi Năvodari. Operaţiunea de lărgire şi protecţie a ţărmului din zona celor două Eforii au fost demarate astăzi în prezenţa Ministrului Mediului Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de peste 800 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene.

Cand vine vorba de marimea plajelor, atunci Eforie Sud e una din cele mai vitregite staţiuni. Fâşia de nisip era extrem de îngusta, iar pe alocuri chiar dispăruse în mare. Acum însă situaţia se va schimba.

Dupa largirea plajei, inginerii vor trece la etapa 2-a: amenajarea de campii marine, cu specii de iarba
subacvatica. Iarba de mare va fi implantată mai departe de ţărm şi va avea, totodată, rolul de a stabiliza zonele nou înnisipate ale litoralului constănţean.

Cea mai mare câmpie subacvatică va fi implantată în zona Mangalia-Saturn, dar vor fi „grădini” mai mici şi în sudul litoralului, în Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Jupiter, Neptun.

Şapte diguri noi vor fi construite în zona Eforie Sud, după ce cele vechi au primit deja aviz de demolare iar ulterior se va trece la procesul de innisipare a plajelor pe o distanţă de aproape 6 kilometri lungime. La final vechile suprafete de plajă se vor lăţi cu până la 100 de metri iar pe alocuri vor apărea plaje noi, care vor avea aproximativ aceeaşi lăţime. Atât constructorul cât si beneficiarul, adică administraţia bazinală dobrogea litoral au luat în calcul înclusiv apariţia unor situaţii neprevăzute , precum descoperirea de situri arheologice, epave sau comori antice.

Proiectul ce vizează zona staţiunii Eforie Sud se ridică la aproaximativ 13o de milioane de euro. Până în 2023
România va câştiga peste 200 de hectare de nisip. Valoarea totală a proiectului de lărgire şi protejare a plajelor de pe litoralul romanesc se ridică la 840 de milioane de euro, 85% din fonduri fiind asigurate de Uniunea Europeană.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt