Planetă curată, haine murdare

Planetă curată, haine murdare
foto: emag.ro

Un nou curent prinde avânt. Pentru a proteja planeta, a economisi bani, dar şi din comoditate, sunt oameni care renunţă să îşi mai spele hainele. Există persoane care stau chiar şi jumătate de an fărăsă folosească maşina de spălat. Activiştii de mediu spun că soluţia pentru a proteja planeta este alta:  moderaţia.

Se numeşte no wash movement şi presupune să speli hainele cât de rar posibil. Mişcarea a prins avânt în pandemie, când oamenii au început să stea mai mult acasă, acolo unde li s-a mutat şi biroul. Tim, un britanic care lucrează de acasă, în domeniul IT,  ca să reducă şi numărul de şosete, a început să poarte mai mult sandale, iar în loc de lenjerie intimă recurge uneori la slipi, în aşa fel încât să îi poarte la duş, unde se spală, apoi se usucă rapid. The Guardian o citează şi pe Jenny, o femeie care a început să pulverizeze hainele cu o soluţie care elimină mirosurile, astfel încât să le spele mai puţin. 

Cheia este moderaţia, spun reprezentanţii organizaţiilor de mediu. Care atrag atenţia că o parte importantă din poluarea oceanelor provine din plasticul care iese din textile odată cu spălarea. Putem de asemenea să cumpărăm mai puţin. Câteva întrebare simple ne pot ajuta atunci când mergem prin magazine.

În fiecare an sunt produse 80 de miliarde de articole vestimentare. Totodată, omenirea  aruncă la gunoi peste 2.000 de haine pe secundă. 

 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt