PNL Bucureşti i-a retras sprijinul politic lui Nicuşor Dan

PNL Bucureşti i-a retras sprijinul politic lui Nicuşor Dan

Membrii PNL Bucureşti au decis prin vot să îi retragă spijinul politic primarului Nicuşor Dan. Preşedintele PNL Bucureşti Sebastian Burduja a declarat că partidul va avea candidat propriu la Primăria Capitalei, fără să anunţe numele. 

Burduja a declarat că motivul pentru care PNL i-a retras sprijinul politic lui Nicuşor Dan e că nu a respectat decalogul trimis de liberali în urmă cu un an, arată G4Media.

În timp ce PNL Bucureşti organiza şedinţa în care îi retrăgea sprijinul politic, Nicuşor Dan a participat la lansarea candidatului USR pentru Primăria Sectorului 6, Mihaela Ştefan.

”Am împlinit un an de când PNL i-a adresat primarului general Nicuşor Dan zece solicitări, un decalog. Nu au fost lucruri foarte complicate. În decalog sunt lucruri de bun simţ, legate de termoficare, infrastructură, trafic, spaţii verzi, parcuri. I-am întrebat chiar pe bucureşteni, am făcut un exerciţiu democratic, dacă Nicuşor Dan merită susţinerea PNL. 72% dintre respondenţi au spus că Nicuşor Dan nu merită al doilea mandat. 26.000 de bucureşteni au răspuns la întrebare”, a spus Burduja.

Burduja a criticat-o şi pe Gabriela Firea, primar al Capitalei înaintea lui Burduja, spunând că ”în 2020, decizia a fost corectă, administraţia Firea trebuia oprită, şi PNL a făcut acest sacrificiu, am mers pe mâna lui Nicuşor şi l-am făcut primar. Societatea civilă a pierdut un activist bun şi Bucureştiul a câştigat un primar slab”.

La finele anului trecut era relatat că PNL îşi păstrează oferta pentru Nicuşor Dan să vină în partid, pentru o susţinere a unui nou mandat la Primăria Capitalei.

Ulterior, însă, liberalul Sebastian Burduja, ministru al Energiei, a anunţat că vrea să candideze la Primăria Generală.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală şi nu să susţină un candidat independent.

Liberalii îşi fac calcule privind alegerile locale pe Bucureşti, considerând că au şanse mari să câştige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2.

Afla mai multe desprepnlnicusor dan
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt