PNL Sector 3 propune declanşarea unui referendum local pentru zona retrocedată de lângă Parcul IOR.

PNL Sector 3 propune declanşarea unui referendum local pentru zona retrocedată de lângă Parcul IOR.
foto: pnlsector3.ro

În contextul în care PNL Sector 3 a strâns peste 15.000 de semnături pentru petiţia de salvare a Parcului IOR, liderii organizaţiei au anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că următorul pas în efortul liberalilor în favoarea Parcului IOR este declanşarea unui referendum local.
La viitoarea şedinţă a Consiliului Local a Sectorului 3, consilierii locali liberali vor depune un proiect de hotărâre pentru iniţierea unui referendum local în legătură cu destinaţia celor 11 hectare retrocedate adiacente Parcului IOR. Vrem să-i întrebăm pe locuitorii sectorului 3 dacă consideră că e important ca Primăria să se implice în achiziţionarea acestor terenuri şi ce destinaţie ar vrea ca acestea să aibă pe viitor. Din discuţiile noastre cu cetăţenii am aflat că marea majoritate şi-ar dori ca acest teren să devină spaţiu verde sau, altfel spus, un spaţiu urban dedicat activităţilor în aer liber. Dar vrem să aflăm în mod direct de la oameni, de la cât mai mulţi dintre ei, ce îşi doresc. Iar pentru asta, un referendum local este cea mai bună soluţie.Noi propunem ca acest referendum să aibă loc anul viitor. Aducem astfel în atenţia bucureştenilor din sectorul 3, într-un moment politic important, o problemă locală importantă, care merită atenţia lor”, a arătat consilierul local Cătălin Moldoveanu.
Reprezentanţii PNL Sector 3 au anunţat tot astăzi că, în cele trei luni de când a fost lansată, petiţia pentru salvarea zonei Parcului IOR a primit peste 15.000 de semnături. „Demersul nostru – Luptăm pentru Parcul IOR – a avut un ecou important printre locuitorii sectorului 3, pe reţele sociale, în mass-media, determinând mobilizarea bucureştenilor în favoarea acestui parc. Suntem extrem de recunoscători bucureştenilor aflaţi alături de noi, pe care îi asigurăm că vom continua lupta pentru Parcul IOR”, a declarat Helena Raicu, secretarul general al organizaţiei liberale a sectorului 3.
În cadrul conferinţei de presă organizată chiar în Parcul IOR, Helena Raicu a precizat că cele 15.000 de semnături (fizice şi online) vor fi depuse la Primăria Capitalei. „Suntem mândri că am reuşit să strângem acest număr de semnături şi suntem cu adevărat recunoscători celor care au semnat pentru o cauză civică importantă a Capitalei. Vom depune semnăturile strânse la Primăria Capitalei, pentru ca această instituţie să primească semnalul dat de bucureşteni şi să răspundă acestui apel al oamenilor”, a precizat Helena Raicu. Secretarul general al PNL Sector 3 a subliniat de asemenea că interesul autorităţilor locale trebuie să se îndrepte către sporirea spaţiilor verzi, în special într-un oraş precum Bucureştiul, unde există un deficit important de vegetaţie prin raportare al numărul locuitorilor.
Reamintim că în luna iunie a acestui an, la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 3, Andrei Baciu, a fost declanşată campania „Luptăm pentru Parcul IOR”, prin care liberalii din sectorul 3 s-au mobilizat pentru ca cele 11 hectare retrocedate adiacente Parcului IOR să fie redate comunităţii din sector. Cele mai importante acţiuni aferente acestei campanii au fost iniţierea hotărârii de consiliu local pentru demararea procedurilor de expropriere a suprafeţei retrocedate, strângerea

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt