Poliţele de asigurare Euroins, prelungite până pe 8 decembrie

Poliţele de asigurare Euroins, prelungite până pe 8 decembrie

Guvernul Ciolacu a decis! Poliţele de asigurare Euroins au fost prelungite cu încă 3 luni. Hotărârea a fost luată după ce s-a constatat că erau în vigoare 1,8 milioane de astfel de poliţe, care urma să expire pe 8 septembrie. Asta ar fi făcut ca foarte mulţi şoferi să rămână  fără RCA şi să circule astfel. Prelungirea poliţelor Euroins ar putea veni la pachet şi cu prelungirea plafonării preţurilor RCA, o măsură aspru criticată de brokeri.

8 decembrie este noul termen adoptat de Guvern privind expirarea poliţelor de asigurare Euroins, care ar fi trebuit să îşi înceteze valabilitatea săptămâna viitoare. Şoferii care aveau RCA încheiat la Euroins trebuiau ca în acest timp să îşi denunţe poliţele şi să primească din partea Fondului de Garantare valoarea primei de asigurare. Prea puţini au făcut asta însă. 

Până pe 8 decembrie experţii estimează că vor expira un milion de poliţe Euroins, iar asta ar face ca volumul preluat după acel termen de piaţă să fie unul considerabil mai mic. În prezent la Euroins sunt încheiate peste 1,6 milioane de poliţe RCA din totalul de 7,2 milioane. Prelungirea poliţelor Euroins ar putea veni şi cu prelungiea plafonării preţurilor RCA. ASF spune că deja analizează această posibilitate, iar plafonarea ar urma să fie extinsă până în ianuarie.
Preţul poliţelor RCA a fost plafonat la începutul anului la nivelul din 28 februarie 2023.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt