Poliţist înjurat şi agresat de un politician

Poliţist înjurat şi agresat de un politician

,,Dă-i omului puterea ca să îi vezi caracterul", spune o vorbă care se verifică exact în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. ,,Ştii cine sunt eu?" pare a fi sloganul lui Mihai Lupu care a fost filmat de un agent de la poliţia locală cum îl înjură, îl ameninţă şi-l agresează în timpul serviciului. Agentul îndrăznise să-i interzică preşedintelui accesul într-un loc rezervat riveranilor. Incidentul s-a întâmplat în 2021, dar abia acum au apărut şi imaginile, înregistrate cu body-cam-ul poliţistului. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Scandalul a avut loc pe 17 noiembrie 2021, în momentul în care preşedintele Consiliului Judeţean se întorcea acasă, în maşina condusă de un şofer. Accesul în zona respectivă era permis numai rezidenţilor şi era restricţionat de bariere. Cum Mihai Lupu nu a prezentat permisul de acces, poliţistul local aflat acolo nu l-a lăsat să intre.

Mihai Lupul ar fi fost şi băut, aşa că s-a enervat pe agent a început să-l jignească şi să-l ameninţe. Ca să treacă de barieră, şeful judeţului l-a sunat chiar pe primar, ca să-i ordone politistului local să-i lase cale liberă. Deşi acesta îi cere să fie civilizat, e ignorat complet.

Discuţia se încinge şi degenerează. La un moment dat, politicianul îl şi împinge pe agent, care cere colegilor ajutor prin staţie. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, preşedintele CJ Constanţa neagă autenticitatea filmării şi spune că dialogul cu agentul este trunchiat. Mihai Lupu susţine că el a respectat regulamentul impus la acel moment pentru accesul în zonă.

Poliţistul local agresat a lucrat până acum patru luni, apoi si-a dat demisia. El a fost lăudat de şefi pentru modul în care a reacţionat.

După incident, agentul local nu a depus plângere la parchet pentru ultraj.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt