Poliţişti prinşi în timp ce luau mită

Poliţişti prinşi în timp ce luau mită

Doi poliţişti din Bucureşti au fost prinşi astăzi în flagrant în timp ce luau mită de la un şofer turc. Unul dintre ei ar fi chiar lider de sindicat. Cei doi ar mai fi cerut mită în trecut de la şoferii maşinilor de lux pentru a-i ierta de amenzi şi penalizări. De asemenea, un poliţist judiciar a fost trimis în judecată pentru că a pretins o şpagă de 300.000 de lei.

Flagrantul a fost organizat de procurorii anticorupţie pe Calea Dorobanţilor din Bucureşti. Un şofer turc i-a ajutat pe aceştia să prindă doi poliţişti pentru care luarea de mită de la şoferii bolizilor de lux ar fi o practică zilnică. Surse din dosar spun că ar fi vorba despre Andrei Pantea şi Vali Olteanu, doi poliţişti cu experienţă în sistem. Primul este chiar liderul filialei Sidepol Dâmboviţa şi coordonatorul schimbului de la Brigada Rutieră.

Cei de la sindicatul Sidepol îl apără pe comisarul Pantea şi spun că aşteaptă rezultatele cercetărilor. Surse apropiate anchetei spun că cei doi poliţişti erau supravegheaţi de procurori de câteva luni. Sumele primite de aceştia de la şoferi ar fi fost între 200 şi 700 de euro.

În aceeaşi zi cu flagrantul, DNA a trimis în judecată un poliţist judiciar care ar fi cerut o mită de 300.000 de euro. El ar fi pretins aceşti bani în schimbul promisiunii că va măslui un dosar de evaziune fiscală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt