Poliţiştii din peniteciare au protestat timp de o oră

Poliţiştii din peniteciare au protestat timp de o oră

Au fost proteste în mai multe închisori din ţară. Sute de poliţişti au refuzat încă de dimineaţă să intre la program. Pichetarea a durat o oră. Oamenii cer salarii mărite, aşa cum le-a promis Guvernul acum şase ani, şi vor ca orele suplimentare să le fie plătite.

La Penitenciarul Poarta Albă, 300 de gardineni urmau să intre în tură dimineţă la 07:30. Astăzi, însă, au rămas timp de o oră în faţa închisorii, în semn de protest.

Gardienii spun că schema de personal e subdimensionată, pentru că foarte mulţi oameni au plecat din sistem în ultimii ani, aşa ca cei rămaşi trebuie să muncească şi in locul lor. În felul acesta se adună foarte multe ore suplimentare. 

Oamenii cer ca Guvernul să respecte o lege din 2017, prin care urmau să fie mărite salariile tuturor bugetarilor. Actul normativ spunea că fiecare institutie bugetară are timp până în 2020 să mărească salariile angajaţilor, conform grilei aprobate de Guvern. Şi la Târgu Jiu au fost 230 de gardieni care au refuzat să intre în tură la timp.
Proteste au fost şi la penitenciarele din Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc şi Oradea.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt